Ta betalt med Vipps eller Mobilepay i WooCommerce

Ta betalt med Vipps eller Mobilepay i WooCommerce

Vipps mobilbetaling

Du kan nå få både Mobilepay og Vipps lett tilgjengelig som betalingsmetode i WooCommerce.

Og hvis du lurer på om du bør ha Vipps eller Mobilepay i nettbutikken, så er det enkelt. Vi anbefaler Vipps i Norge og Mobilepay i Danmark.

Det er ingen tvil lenger. Mobilbetaling kommer til å spille en større rolle for både forbrukere og selgere ved både virtuelle og fysiske transaksjoner.

Mcash ble tatt over av Vipps i februar 2017, noe som kom litt overraskende bak på Mobilepay, og det er derfor reelt sett bare Mobilepay og Vipps igjen, som har en relevant brukermasse i Norge og Danmark.

I Danmark har Mobilepay nesten 100% av markedet, mens Vipps i Norge nå har mer enn 2 millioner brukere og samarbeide med 106 norske banker mot Mobilepay sine omkring 350.000 brukere og 2 banker.

Mobilepay har vunnet tester på brukervennlighet og står sterkt som butikkbetalingsløsning, men det er ventet at Vipps vil øke innsatsen i dette segmentet, fremfor bare å være et vennebetalingsmiddel.

Andelen av brukere gjør også denne løsningen til den smarteste og mest relevante betalingstjenesten, for ehandelsaktører som ønsker å nå som mange som mulig i Norge.

Når det gjelder betalingsapper på mobil, har 45 prosent av respondentene lagt inn DNBs app Vipps, mens et betydelig mindretall har lagt inn andre løsninger. De fleste har brukt disse appene til venne-betaling. (Trender i forbruk, fra Statens Institutt for Forbrukforskning 21/9, 2016)

Samtidig er det lurt å samtidig ta i bruk MobilePay som betalingstjeneste, dersom man ønsker å rette seg mot det danske marked også.

I Sverige er det Swish som dominerer og Swish betaling til WooCommerce fås som enkelt tillegg hos redlight.se

Samarbeide med Netaxept gir mulighet for Vipps og Mobilepay uten ekstra tillegg

Det er derfor med stor fornøyelse, at vi i samarbeide med Nets og Netaxept kan tilby både Mobilepay og Vipps som betalingsmetode i WooCommerce.

Alt du trenger å gjøre for å komme i gang er å bestille utvidelsen Netaxept plugin for WooCommerce hos Nettpilot.no og du får hjelp med konfigurasjonen.

Ifall du trenger en hel nettbutikkløsning der du vil ta imot betaling med mobiltelefonen (vi har alle andre tenkelige betalingmuligheter, som delbetaling, faktura, kortbetaling, paypal osv) kan du se våre nettbutikkløsninger og pakker her. Vi hjelper deg med alt fra A til Å.

Print Friendly, PDF & Email
Nickolass Jensen
Nickolass Jensen
Nettpilot har arbeidet med Online Markedsføring og Webanalyse siden 2001 og har erfaringer fra de fleste slags bransjer og med mange typer webløsninger og utfordringer. Han har spesialisert seg på markedsføring via Wordpress som plattform og grundig adferdskartlegging av nettbrukere fra de får et behov til de har blitt loyale kunder. Nickolass Jensen har vunnet to gull ved INMAs Performance Award, og har flere hundrede nettløsninger bak seg. Han har bistått med analyse og rådgivning hos selskap som Komplett Group, Opplysningen 1881, Jobindex, OBOS, Coop, Telenor, Orkla, McDonalds, Stena Line, Color Line, Norman ASA, L'Oreal, Toyota Norge og også mindre små og mellomstore foretak. Har erfaring med Magento, Drupal, TYPO3 CMS, Umbraco, Silverstripe, Sitecore, Ezpublish og Episerver.