Woostore endret til MakingWoo

Woostore endret til MakingWoo

På grunn av konflikt med varemerket Woo i kategorien ehandelsløsninger kan vi ikke benytte Woo som prefix i et produkt eller en tjeneste som formidler ehandelsløsninger.  Tenkte å dele dette med brukerne våre for å forklare litt om hvordan vi jobber. Etter vi lanserte våre totalløsninger for WooCommerce Nettbutikk under navnet Woostore, for rundt en måneds tid siden, skrev jeg en kort mail Magnus Jepson som er Co-Grunnlegger av Woothemes og også mange bak det originale Woostore theme til WooCommerce.

De seneste to årene har vi holdt Magnus og Woothemes oppdatert med hva vi i Nettpilot driver med, og Magnus deler samtidig litt ut av hva som skjer hos dem. Jeg skrev dette:

Hei Magnus Jeg har nå endelig fått samlet folk og fæ og pakketert våre WooCommerce løsninger slik at det er noenlunde enkelt og forståelig for de fleste. Vi havnet altså på domenet og navnet WooStore, da vi fant at ingen andre har satt seg på dette hverken i no, se eller dk. Mener at det passer fint. (…. ).

Alternativet var wpbutikk.no, men den kan ikke benyttes i dk og no. Eller UK for den saks skyld.

Ettersom ditt og Woothemes første offisielle WC theme var Woostore tenker jeg er det er greit at du også får beskjed og gir en tilbakemelding på at du synes det er ok. Jeg ønsker ikke å havne opp i en sak der Woothemes/WordPress mener at vi tråkker over noen grenser, men jeg kan ikke selv se at vi på noen måte bryter med Woothemees og WooCommerce sin merkevare når jeg ser hvilke andre Wooo produkter som finnes derute. Men uansett så synes jeg at det er helt ok å be om din forståelse. Si fra om det er noe du vil jeg skal tilføye eller endre på sitet slik att alt kan bli ok.

Jeg har skrevet kort om konseptet her i denne posten: https://www.nettpilot.no/totalleverandor-pa-woocommerce/

Magnus svarte følgende:

Hei, Så flott at du har fått dette opp og kjøre, det så greit og oversiktlig ut, og det så ut som fine priser. Angående domene, så eier Automattic i dag noen forskjellige trademark, nemlig “WooThemes”, “WooCommerce” og nylig “Woo” navnet også. Jeg vil derfor be deg å endre navnet slik det ikke kommer i konflikt med vår trademark. Her er de generelle retningslinjer vi har satt internt i Automattic. The use of ‘Woo’ in a domain name may be acceptable, provided that it is not used as a prefix. For example, ‘WooBooster’ would not be acceptable, but ‘BoostWoo’ would be generally, again because it is descriptive in nature. Grunnen til at vi ikke vil at andre skal bruke Woo som f.eks. i WooStore er for å unngå at kunder blir forvirret på hvem som faktisk leverer produktet. Jeg forstår at StoreWoo kanskje ikke høres like bra ut, men det er nok flere muligheter enn dette, da dere leverer nettbutikk tjenester på WordPress i bunn og grunn.

OK.

Da var dette avklart. Better safe than sorry, tenker jeg. Utover navnet er vi good to go og har aksept. Da skifter vi navn. Ettersom vi begynte våre forberedelser i august i fjor, og fordi vi benytter flere internasjonale tjenester med Woo som Prefix så vi ikke noen lovmessige hindringer for oss i å gjøre slik vi har gjort. Samtidig har vi nå lært at den trademarkbeskyttelsen som er opprettet ikke gjelder for EU. Ikke desto mindre, mener vi det er god skikk å følge oppfordringen fra Magnus og Automattic. Vi har derfor endret navnet til det mer beskrivende MakingWoo og har tatt til oss domenet https://makingwoo.com – noe som åpner opp for en internasjonal profil på sikt. Vi gjør samtidig oppmerksom på at det ikke er lov å benytte WordPress i navn eller domener heller.

Les flere artikler om Woo som varemerke her:

Automattic Going After Sites with Woo in Their Domain Name (WPmayor.com)

Automattic is Protecting its Woo, WooThemes, and WooCommerce Trademarks (WPtavern.com)

WooCommerce Trademark Guidelines (WooCommerce.com)

Print Friendly, PDF & Email
Nickolass Jensen
Nickolass Jensen
Nettpilot har arbeidet med Online Markedsføring og Webanalyse siden 2001 og har erfaringer fra de fleste slags bransjer og med mange typer webløsninger og utfordringer. Han har spesialisert seg på markedsføring via Wordpress som plattform og grundig adferdskartlegging av nettbrukere fra de får et behov til de har blitt loyale kunder. Nickolass Jensen har vunnet to gull ved INMAs Performance Award, og har flere hundrede nettløsninger bak seg. Han har bistått med analyse og rådgivning hos selskap som Komplett Group, Opplysningen 1881, Jobindex, OBOS, Coop, Telenor, Orkla, McDonalds, Stena Line, Color Line, Norman ASA, L'Oreal, Toyota Norge og også mindre små og mellomstore foretak. Har erfaring med Magento, Drupal, TYPO3 CMS, Umbraco, Silverstripe, Sitecore, Ezpublish og Episerver.